Detzkyhoeve
Detzkyhoeve
Detzkyhoeve
Detzkyhoeve
Detzkyhoeve
Detzkyhoeve
Detzkyhoeve
Detzkyhoeve

Te koop

Hier vindt u ons aanbod van te koop staande menpaarden, tuigpaarden, veulens, pony's, rijtuigen en overige goederen.
U kunt op deze pagina door de verkooplijst scrollen of op de onderstaande foto's klikken voor de overzichtspagina's.

Heeft u interesse? Bel Toon: 06-532 941 75 of mail ons via het contactformulier. Wij helpen u graag verder.

Te koop menpaarden tuigpaarden fokmerries pony's shetlanders ezels

te koop rijtuigen koetsen arresledes menwagens te huur

 

te koop tuigage zadels paardensport tweespan eenspan hooiruif

te koop bakfietsen vouwwagen kunstmeststrooier slanghaspels

 

Paarden en Pony's te koop

FOTO NAAM OMSCHRIJVING

Vader Tendens HBC

DAISY

keur     geb. 2008     vos, 1.60m

Tendens HBC x Utopia ster = Fabricius pref x Iana ster = Cambridge Cole pref x Allegro

Genetisch profiel: sport 135, stokmaat 100, exterieur 105, beweging 109

Moeder Utopia is met 68 winstpunten een goede concoursmerrie, die op latere leeftijd in de fokkerij is gekomen. Dochter Daisy is haar oudste dochter en heeft net als haar broer Favoriet (v. Vaandrager HBC) 17 winstpunten. Ze scoorde 79,5 punten in de IBOP-proef. Vader Tendens HBC is niet naar waarde geschat. Hij werd door de H.K.-cie op basis van veulens op wacht gezet, maar hij heeft zijn oorspronkelijke verwachtingen uiteindelijk niet beschaamd. Hij is o.a. vader van de elite merries Bo-Roos en Catharina HBC en keur sportmerrie Den Roos werd topsportmerrie. Met Harry van Middelaar had de hengst een imposante concourscarrière en zijn genetisch profiel (sport 144) is ook nu nog in alle opzichten bovengemiddeld. Slechts 5 tuigpaardmerries komen uit de combinatie Tendens HBC x Fabricius, waarvan er nog 3 in leven zijn. Met de veelzijdige Daisy krijgt u een bijzondere merrie op stal.

IDYLLE

***VERKOCHT***

Merrie     geb. 2013    bruin met bles, 1.65m

Afst. Baltic VDL x Sam R x Nassau

Prachtig en super getalenteerd springpaard.

 

IRIS LONKA

ster     geb. 2013     vos, 1.65m

Eebert x Wendy Lonka ster = Fabricius pref x Lilonka ster pref = Harald x Unitas

Genetisch profiel: sport 141, stokmaat 102 , exterieur 110, beweging 110

Drachtig van Image, uitgerekend op 20-04-2019.

Overgrootmoeder Bilonka (v. Unitas) is moeder van de hengst Goya (v. Wilhelmus). Grootmoeder Lilonka (v. Harald) is moeder van de hengst Sander (v. Fabricius) en zijn volle broer Roel, concourspaard van Ab Koetsier. Moeder Wendy Lonka is dus een volle zus van deze bekende paarden. Daarnaast gaf Lilonka de hengst Globetrotter (v. Cizandro), die in Amerika actief is. Iris Lonka toont zich steeds als een betrouwbaar tuigpaard en is zeer interessant als fokmerrie en plezierig familiepaard ! Haar zoon Norbert  (v. Image HBC) wordt eveneens in de veiling aangeboden.

KASPER

ruin     geb. 2015     vos, bles, 1.61m

Fantijn x Aurose keur = Unieko x Tessarose ster pref = Fabricius pref x Heineke

Vader Fantijn veroverde het afgelopen jaar de Noordelijke concoursvelden en kwam met menig oranje lint weer thuis. Ook de moeder de mooie merrie Aurose liet zich niet onbetuigd en liep 47 winstpunten bij elkaar. Haar volle broer Ceasar loopt Grand Prix dressuur. Een 3-jarige hengst met sporteigenschappen op velerlei fronten.

KIRISKA

ster     geb. 2015     zwart, 1.67m

Delviro HBC x Ciriska ster = Vaandrager HBC x Riska ster = Harald x Fortissimo

Kiriska is de 4e stermerrie met daarvoor 3 generaties stermerries op rij. De moederlijn heeft nog geen opvallende concourspaarden gegeven, maar uiteraard is niet bekend hoe kansrijk de nakomelingen geweest zijn. Vader Delviro HBC heeft een indrukwekkende concourscarrière op zijn naam staan. Zijn oudste nakomelingen zijn inmiddels 6 jaar en de keurmerrie Jarina van Jan Thijs was dit jaar de dagkampioene van de CK tuigpaarden Zuid. De goede fokresultaten van Vaandrager HBC (sportindex 138) zorgen ervoor dat deze merrie in iedere geval potentie heeft als fokmerrie en wellicht als sportpaard.

KONAN

ruin     geb. 2015     vos, kol

Patijn pref x Emy-Duca ster = Reflex M x Sofia Bala ster pref = Manno pref x Ureterp

Na vele jaren export naar Amerika zat het er in dat er ook een keer import zou plaatsvinden. Deze Konan is dan ook een Amerikaans gefokt tuigpaard, maar met bekende namen in het pedigree. De ‘’Bala’s’’ zijn generaties gefokt door de familie van Zessen uit Meerkerk en iedere generatie in de moederljn van Konan heeft een of meerdere concourspaarden gebracht. We houden het recent bij grootmoeder Sofia Bala, die inmiddels preferent is op 1 keurmerrie, 2 sterpaarden en een 2e bezichtigingshengst. Dat is Wonder (v. Ganges), succesvol concourspaard bij Henk en Renske van der Sluis. De sterruin Dellorto loopt met Marcel van Bruggen regelmatig in de prijzen en ook de keurmerrie Gina Duca (v. Crescendo) pakt op regionaal niveau de puntjes mee. Voor de men- of tuigsport een kansrijke hengst.

Vader Urgent LEOPOLD

hengst     geb. 2016     vos, bles

Urgent x Floortje ster = Vaandrager HBC x Baroska vb = Nando x Unitas

Vader Urgent is een trouw, werkwillig concourspaard, die in de fokkerij in 2016 bijzonder succesvol scoorde met 3 merries op de Nationale merriekeuring. In de moederlijn de zwarte Vaandrager HBC, goed voor paarden met hardheid, veel stap en een actievolle draf en de zwarte Nando, goed voor front en een blij optreden bij zijn nakomelingen. Leopold heeft de kleur en aftekeningen (4 witte benen), die hem ook een goede spangenoot kunnen maken.

Vader Eebert LIAMARA

merrie     geb. 2016     bruin, bles

Eebert x Clara Mara ster = Waldemar x Tamara ster pref = Manno pref x Fortissimo

Mooi en vruchtbaar zijn de kenmerken van de moederlijn van Liamara. 6 generaties stermerries op rij en grootmoeder de ster preferente Tamara (Manno x Fortissimo) is goed voor 12 nakomelingen, waarvan 1 keur- en 3 stermerries. Ook de moeder bracht al 5 nakomelingen. Met Waldemar en Manno in het pedigree zijn tuigpaardeigenschappen sterk verankerd en de populaire Eebert voegt daar zijn kwaliteiten aan toe. Een merrie die met een VW sport van 154 veel potentie heeft voor sport en fokkerij.


Vader Idol
MAROOS

merrie     geb. 15-06-2017     bruin, bles

Idol x Waterroos Stb = Waterman pref x Klaproos Stb = Farao x Unitas

De moederlijn is oorspronkelijk gevormd in de Achterhoek en heeft als meest bekende vertegenwoordiger de concoursruin Just in Time (Cambridge Cole x Luroza v. Hoogheid), waarmee Lambertus en Anneke Huckriede vele successen hebben behaald. De moeder Waterroos is met 8 nakomelingen een produktieve merrie, maar de nakomelingen hebben wellicht nog niet alle kansen gekregen. Dat kan met deze Maroos veranderen als haar nieuwe eigenaar haar perspectief wil bieden in sport en fokkerij. De combinatie Idol x Waterman biedt daarvoor veel mogelijkheden.


Vader Delviro
MELISSA

merrie     geb. 17-03-2017     d.bruin, bles

Delviro HBC x Temma keur = Lorton x Emma keur = Wilhelmus x Proloog pref
 
Aan de basis staat de moeder van de hengst Wilhelmus (v.Renovo), de Oregon-merrie Gemma. Haar Proloog-dochterVigemma was een buitengewone fokmerrie. Ze gaf de concoursruins Cicero, Dominant en Jan-Willem, allen van Renovo. Daarnaast 3 ster- en 2 keurmerries, waaronder de Wilhelmus-merrie Emma. Zij is moeder van de keur sportmerrie Odancy (v. Interessant). Een jaarling met perspectief voor de fokkerij.

Moeder Hianca MILO DETZKY

hengst     geb. 03-05-2017     zwart, bles

Delviro HBC x Hianca keur = Crescendo HBC x Wianca ster = Patijn pref x Fabricius pref.

Hianca was kampioen van de CK West als 2-jarige en kreeg twee maal 79,5 voor de alternatieve IBOP-proef. De merrie heeft 35 winstpunten en deze dochter van Crescendo HBC heeft door haar afstamming en eigen prestaties potentie als hengstenmoeder. Met een VW sport van 154 is dit jaarling interessant voor de hengstenopfok, maar altijd kleurrijk genoeg voor de mensport. Zijn halfbroer van Idol wordt ook in deze veiling aangeboden.

Vader Icellie MIRANDO

hengst     geb. 02-06-2017     bruin, sneb

Icellie x Giranda ster = Victory x Miranda keur pref = Fabricius pref x Cambridge Cole pref

Grootmoeder Miranda komt uit de stal van Hilbert Meijering en is een zeer produktieve fokmerrie gebleken. Ze gaf 2 tweede bezichtigingshengsten, 1 keurmerrie en 6 sterdochters. Radix (v. Larix) liep 140 punten bij elkaar en Waldemar (v. Manno) zelfs 214 punten. Meerdere andere nakomelingen sprokkelden winstpunten bij elkaar. Mirando is de tweede nakomeling van de moeder Giranda. Vader Icellie kreeg een zeer goed afstammelingenrapport en maakt in handen van Harm Jan Veenstra furore in het tuig.

Halfbroer Brandy

MISTER UNIEK

Uit de moeder van BRANDY

hengst     geb. 11-05-2017     schimmel

Idol x Uniek Stb. pref = Waterman pref x Fanka ster = Renovo pref x Rocconi

Overgrootmoeder Zilverbloem (v. Rocconi) is moeder van 2 keurmerries,3 ster-nakomelingen en de grote schimmelconcoursruin Silverboy (v. Majesteit). Moeder Uniek gaf 2 sterdochters en 2 tweede bezichtigingshengsten, waarvan één paard van het jaar en winnaar van vele kampioenschappen is, de overbekende BRANDY. Brandy gaat zijn carrière voortzetten bij stal Haarsma, nadat Harry van Middelaar fantastische jaren met hem heeft beleefd. Wie geeft deze Mister Uniek en zichzelf de kans op mooie sportjaren ? Ook een HK.-cie zal met veel interesse deze halfbroer van Brandy beoordelen !!

Vader Innovatief NERIS-BFT

hengst     geb. 04-05-2018     bruin

Innovatief x Flo S ster = Manno pref x Winoeska ster = Patijn pref x Waterman pref

Overgrootmoeder Noeska (Waterman x Marconi) is een volle zusvan de bekende concourspaarden Glamour en Lamour, beide ereklasse en gefokt bij Hilbert Meijering. Moeder Flo S is een1.66m grote stermerrie van Manno en gezegend met een heldere uitstraling en met bovengemiddelde cijfers in het genetisch profiel (sportindex 135). Innovatief (Zepplin x A.S. Heiring Out) toonde dit jaar een gedeelte van de verplichte 10 veulens en ontvangt volgende jaar zijn definitieve rapport. Een luxe hengstveulen met toekomst als menpaard.

Vader Image HBC NIËLMA

merrie     geb. 08-04-2018     vos

Image HBC x Giulietta ster = Crescendo HBC x Karina keur pref = Renovo pref x Wouter keur

Grootmoeder Karina (v. Renovo) is een volle zus van de concoursruins Jupiter LK+228, Locomotief ster LK+94 en Sander ster LK+101. Ze is moeder van de 2e bezichtigingshengsten Ulrich (v. Pronkjuweel) LK+54 en Vloiva (v. Roy M) LK+7 evenals moeder van zijn volle zus Welmoed keur LK+75. Niëlma is de 3e dochter van de moeder Giulietta, die met 80 punten voor exterieur en 76 voor beweging ster werd verklaard en ook in deze veiling wordt aangeboden.

Nichtje Den Roos NOIRROOS

merrie     geb. 01-06-2018     schimmel

Idol x Ilsetharoos Stb = Crescendo HBC x Morgenroos keur pref = Renovo pref x Indiaan pref.

Uit de nafok van de bekende Zeeroos (v. Noran) van Henk en Harry van Midderlaar komt dit bijzonder gefokte merrieveulen. Grootmoeder Morgenroos gaf 5! presterende dochters. T-Roos keur (v. Manno) LK+75; Veldroos elite (v. Reflex M) LK+24; Bo-Roos elite (v. Tendens HBC) LK+44; Den Roos keur sport (v. Tendens HBC) LK+141 en Heideroos elite (v. Cizandro) LK+26. Een unicum !! Vader de schimmel Idol (Manno x Plain’s Liberator) heeft veel fans en presteert opvallend in het tuig. De combinatie Idol x Crescendo HBC komt tot nu bij de merries alleen voor bij dit merrieveulen en haar een jaar oudere zus. Een mooi vooruitzicht voor haar kansen als hengstenmoeder.

RIJPONY Geb. 2016, merrie, bruin met bles, onbeleerd. Met paspoort.
RIJPONY Geb. 2005, ruin, o/z en betuigd. Bruin met col. Stokmaat 1.25 meter. Hackney gefokt. Silver Boy is een superlieve pony met springtalent. Met paspoort.
RIJPONY Geb. 2016, merrie, onbeleerd. Met paspoort.
  RIJPONY Geb. 2013, ruin, o/z en betuigd. Met paspoort.

SHETLAND PONY Witschimmel shetlandpony, o/z en betuigd. Superlieve pony. Ca. 7 jaar oud met paspoort.
EZEL Hengst, o/z en betuigd in één- en tweespan
EZEL Hengst, o/z en betuigd in één- en tweespan

Ga naar: Paarden/Pony's | Tuigage/Overig Paardensport | Diversen | Contactformulier


Rijtuigen / Menwagens / Arresledes te koop

FOTO NAAM OMSCHRIJVING
CONCOURSWAGEN Incl. 4 spaakwielen
CONCOURSWAGEN Merk Verwij
GIG 2-WIELIG RIJTUIG Bjr. 1930
OOSTENRIJKS BOODSCHAPPEN WAGENTJE  
SPIDER Bjr. 1945 i.z.g.s. (Koos v.d. Bunt)

KOETS VICTORIA Nieuwstaat! Fabrikaat Hongarije
KOETS BLAUW/ZWART Landauer?
MENWAGEN  
MENWAGEN  
MENWAGEN  
ARRESLEE  
ARRESLEE  
ARRESLEDES Div. modellen
ROMEINSE STRIJDWAGEN De originele uit de film Ben Hur i.z.g.s.
ONDERSTEL Met 4 houten spaakwielen
DRESSEERKAR VOOR PAARD I.z.s.s.

Ga naar: Paarden/Pony'sRijtuigen/Menwagens/Arresledes | Diversen | Contactformulier

Tuigage / Overig Paardensport te koop

FOTO NAAM OMSCHRIJVING
TWEESPAN HOUTEN GAREEL TUIG PAARD  
TANDEM TUIG PAARD Bruin. Merk Ideal (nieuw). Ook als tweespan.
DAMESTUIG Z.g.a.n.
RIJZADEL 3 Stuks
KUNSTSTOF PONYZADEL Nieuw
PAARDENDEKEN JUTE Nieuw, 4 stuks
HOOIRUIF VOOR BUITEN  

HOUTVERLIJMDE SPANTEN Geschikt voor 20 x 40 meter rijhal. Kan thuis berzorgd worden.
BUITENLOOP GEGALVANISEERD Z.g.a.n.

Ga naar: Paarden/Pony'sRijtuigen/Menwagens/Arresledes | Tuigage/Overig Paardensport | Contactformulier

Diversen te koop

FOTO NAAM OMSCHRIJVING
KINDERSPEELHUIS  

RONDHOUTEN WOONUNIT

Afm. 4.80 m x 10.60 m. Nooit bewoond. Kan worden bezorgd in huidige staat

VASTE TAND CULTIVATOR Werkbreedte 3 m.
HOOISCHUIF Paarden traktie
KUNSTMESTSTROOIER Lekke band
GEGALVANISEERD ONDERSTEL Torsigeveerd, 2 stuks
VOUWWAGEN 4 Stuks
DIESEL OLIE TANK Ca. 500 ltr.
SLANGHASPELS Nieuw, 3 stuks
SLANGHASPEL Verstelbaar
WATERSPROEIINSTALLATIE 60 m. slang, sproeibreedte 25 m.
PARTIJ STENEN BUDDHA BEELDEN Nakijkers
KIST DIV. KABOUTERS Groot en klein
PARTIJ BOLLENKISTEN  
PARTIJ BEUKEN RONDHOUT Ca. 80 kuub. Kan bezorgd worden.
MOBIELE PRESENTATIE/VERKOOP UNIT 5 Stuks
FIETSEN Bouwjaar ca. 1950, 4 stuks
BAKFIETS  
BAKFIETS  
BAKFIETS  
MOBIELE KEUKEN  
BBQ Nieuw, 2 stuks
KERKBANKEN 3 stuks
TANDARTSBOOR ± 100 jaar oud
  PARTIJ JUTE ZAKKEN Eénmalig gebruikt, 4 partijen
PARTIJ POPPEN Met klederdracht uit div. provincies.
GIETIJZEREN BEELDEN  
VINTAGE Ruime keuze uit diversen

Ga naar: Paarden/Pony'sRijtuigen/Menwagens/Arresledes | Tuigage/Overig Paardensport | Diversen 


Meer informatie

Naam *
Telefoonnummer *
E-mailadres *

APS RijbodemsVan Doorn VerhuurSilvijn Meubels